Sähköautojen lataus Poron Plugarilla

Poron Plugari on hotelli Hullu Poron edessä oleva kuusipaikkainen sähköautojen latauskenttä.

Latauskenttä on toteutettu yhteistyössä Hullu Poron ja Plugit Finlandin kesken. Nimi Plugari viittaa uuden ajan ”bensikseen”. Sähköautoja ei tarvitse tankata perinteisellä ”bensiksellä”, vaan niiden lataaminen tapahtuu sähköautojen latauspisteellä eli Plugarilla. 

Auton lataaminen Hullu Poron latauskentällä on toistaiseksi ilmaista ja lataamiseen vaadittavan kortin saa käyttöön hotelli Hullu Poron aulasta.

Latauskentällä on kolme kaksipuoleista latauspistokeasemaa, yhteensä siis kuusi latauspaikkaa, jotka ovat latauspistoketyyppiä 2  (type 2). Matkailijalla täytyy siis olla latauspistoketyypin 2 latauskaapeli mukana tullessaan lataamaan autoaan. Latauskentällä matkailija saa helposti ja nopeasti ladattua sähköisen ajoneuvonsa akut täyteen. Auton akkujen lataus Levin latauskentän paikoilla kestää ladattavilla hybridiautoilla n. 2,5-5 tuntia (riippuen auton akuston koosta) ja täyssähköautoila n. 4-8 tuntia (riippuen akuston koosta ja auton maksimilatausvirrasta). Latauskentän paikat on tarkoitettu ainoastaan ladattavien ajoneuvojen pysäköintiin.

Poron Plugarilla järjestetään sähköautojen koeajoviikot jälleen keväällä 2016. Pysy latauskentän menossa mukana osoitteessa www.poronplugari.fi.