Northern Cowboy – Lappi ja Meksiko fuusioituivat

Northern Cowboy – Lappi ja Meksiko fuusioituivat
UUSI RAVINTOLA LEVINTORILLA

Leville on auennut talvisesongille 2017-2018, mielenkiintoinen uusi lappalais-latinalainen ravintola, Northern Cowboy.
Northern Cowboy ( suom. Pohjoisen Poromies) on miellyttävä, intiimi seurusteluravintola ja kohtauspaikka Levin Torin kävelykadulla. Northern Cowboy on rouhea sekoitus Lappia ja latinaa. Ruokalista on lyhyt ja ytimekäs, jonka voit lukea täältä. Ja kaikki maut puhtaita ja tarkoin valittuja.
 
Timo Nieminen ja Antti Tuononen, ovat Hullu Poron ruokatuotteen takana olevat velhot. He ovat todella innovatiivisia kehitellessään tiiminsä kanssa ruokalistoja ja löytävät aina uusia ja oivaltavia reseptejä. Northern Cowboyn ruokalista kaikessa yksinkertaisuudessaan on vertaansa vailla. Northern Cowboy tarkoittaa Poromiestä, joten tulipahan ruokalistaa lukiessa mieleen, että lieneekö tässä Hullu Poron keittiömestareiden lempiruoat ?

Ruokalista koostuu muutamasta nerokkaasta kokonaisuudesta. Suurimman osan annoksista voi jakaa, joten ruokailutilanne on sosiaalinen puheensorinan täyttämä tapahtuma. Annokset valmistetaan avokeittiössä ja koska pöytävarauksia ei Northern Cowboyhin oteta on sinne helppo lähestyä yksin tai yhdessä. Musiikki soi miellyttävän lujalla ja rempseät tarjoilijat tekevät olon kotoisaksi.

Ruokalistalla on kolmen kokoisia lättyjä, tortilloja, joissa täytteet ja kasaus tapa vaihtelevat.

Taquiera menu:
Nachoja eri täytevaihtoehdoilla, miellyttävä alkupalaksi tai tequilan kanssa.

Soft Tacos:
Annoksessa on kolme noin kahvitassin kokoista maissilättyä, joiden päälle on kasattu valitut täytteet. Annos vei pienen nälän ja on myös mainio alkupala jaettavaksi. Chipotle-kana oli allekirjoittaneen suosikki.

Quesadilla:
Juustolla ja muilla suolaisilla täytteillä täytetty tortilla, joka paahdetaan kunnes juusto on sulanut, valmis Quesadilla leikataan siivuiksi ennen tarjoilua. Soft Tacoja suurempi ja täyttävämpi annos, käy pääruoaksi ja jaettavaksi.

Burrito:
Tex Mex keittiön klassikko. Burrito on umpeenrullattu valituilla täytteillä täytetty tortilla. Tämä on täyttävä annos ja autenttisin käsin syötynä. Hankala jaettava, joten burriton nauttiminen on yksilölaji. Juomasuosituksena ehdottomasti Corona Lime viipaleen kanssa. Avot.

Churro:
Uppopaistettu pitkulainen munkki, Espanjan ja latinalaisen Amerikan klassikko jälkkäri. Churron sanotaan olevan alunperin paimentolaisten kehittelemä jälkiruoka, koska sen on voinut valmistaa ilman uunia. Kinuski, suolapähkinä Churro, on ihana ja jos jälkkärille ei jää tilaa, se on sääli, koska tämä on koettava.

 

Northern Cowboy sijaitsee entisen Asia Sushi Barin tiloissa Torikujalla, samassa rakennuksessa löytyy myös Stadium Ski -Levi.
Northern Cowboy on avoinna päivittäin klo 15-02,
Northern Cowboy Hotline
( ravintolan aukiollessa) —> 0407148844

Piritan ensikokemus Northern Cowboysta
”Kävin lasten kanssa (4-v. ja 6-v.) katsastamassa Hullu Poron uuden ravintolan  Northern Cowboyn, Levin Torilla. Meksikolaista ruokaa, mun lemppari keittiö maailmalta ja vielä kun siihen lisää lappilaisen twistin niin -wau.

Menimme Cowboyhin noin seitsemän maissa illalla, joka oli aivan liian myöhään meidän aikataululle, lapsilla oli iltavilli ja puuro ja iltakylpy olisi todellakin ollut parempi vaihtoehto, mutta annettiin sattumalle mahdollisuus.

Tarjoilijat ja mukava puheensorina teki olon kotoisaksi ja kun puhelimeen sai Netflixin pyörimään niin lapsetkin rauhottu odottamaan ruokaa. Tilattiin Soft Tacoja Chipotle-kana ja -härkä täytteillä, lapsille tilasin riisutut versiot Tacoista kanaa ja avocadoa, ilman tulisia sötkötyksiä. Meillä oli tarkoitus ruokailla Cowboyssa, mutta Take Away – mahdollisuuden huomatessani, otettiin ruoat mukaan ja kotosalla ne uppos ku väärä raha. Hyvää oli, pakko saada toistekki!

Ensi kerralla mennään lasten kanssa hiihtolomalla Cowboyhin Churroille…tai sitten illemmalla kavereiden kanssa Mescalille. Sekin on vaihtoehto, hyvä vaihtoehto.

Ainut miinus Cowboyssa oli se , että mun mielestä Meksikolaiseen ravintolaan ehdottomasti kuuluis ainaki yks riippukeinu ja sitä siellä ei ollu. No ehkä mä selviin tästä, Hola Amigos.
ps. TripAdvisorissa voi käydä arvostelemassa Northern Cowboyn ”

Pirita
Kirjoittaja on kemiläistynyt Hullu Poro perheen jäsen, luova sielu, äiti ja taiteilija.
”Not all who Wander are lost. Some are just looking for Coffee”