Pihvipirtti – Lapin Legendaarisin Pihviravintola!

Pihvipirtti – Lapin Legendaarisin Pihviravintola Levillä

Pihvipirtti on Lapin legendaarisin Pihviravintola Levillä, joka avattiin ystävänpäivänä 1999.

Kysyntä ravintoloille 20 vuotta sitten Levillä oli valtava ja koska Päivikki halusi vastata kysyntään, syntyi Pihvipirtti, ravintola jossa nälkäinen sai heti ruokaa, loistavaa ruokaa. Pihvipirtti kalapöytineen ja täydellisine pihveineen otettiin hienosti vastaan ja se toimii tänä päivänäkin samalla loistavalla konseptilla.

Piritan maanantainen kokemus Pihvipirtistä:
”Piipahdin maanantaina extemporena ystäväni kanssa Pihvipirttiin, tarkoitukseni oli ottaa vain muutama tuore valokuva Pihvipirtistä tätä kirjoitusta varten, mutta ”huonostihan” siinä taas kävi. Olisihan se pitänyt arvata, illalla sai taas pötkähtää mahan viereen nukkumaan, onnellisena ja ravittuna.

Kurvasimme pihaan juuri kun ravintola oli auennut, jotta olisin ehtinyt rauhassa napata muutaman kuvan, mutta jono oli jo ulos asti. Siinä ihmismäärää ihmetellessäni tuuletusluukusta leijaili niin mahtavat tuoksut, että nälkä kurnahti saman tien vatsassa ja vesi herahti kielelle. Varausta minulla ei tietenkään ollut, enhän aikonut syömään tulla. Voi Pirtti sentään!

Hovimestarina illassa oli suloinen Laura, joka tiiminsä kanssa teki taikoja ja meille järkättiin yksi pöydän nurkka hetkeksi. Ehdimme pikaisesti maistamaan kalapöydän antimia, joka jälleen kerran oli runsas ja kutsuva. Mitä ihania, täydellisiä makuja! Kalapöydän kanssa meille maistatettiin ihana Ranskalainen Riesling, joka vei kielen mennessään ja pikaisen googlauksen tuloksena ilahduimme, kun kyseinen tuote löytyi myös Alkon valikoimasta! Jes!

Pirtin kiireisessä illassa oli tarjoilemassa ihana Hilipisen Teemu. Hilpinen on työskennellyt jo useamman sesongin Hullu Porossa ja on takuulla alansa huippuosaaja ja muuten viini jonka Teemu suositteli kalapöydälle, oli ihan #mahetsu!

Alsace, Willy Gisselbrecht, Riesling, 2016
Viini oli kypsän hedelmäinen, siinä oli terhakasta hapokkuutta ja eloisa suutuntuma. Viini on kuiva, mutta kukkainen. Tuoksussa löysimme omenaa, seljankukkaa ja aprikoosia. Upea, upea valinta kalapöydän kanssa! 

Kalapöytä

Pihvipirtti ei petä kyllä koskaan, vaikka porukkaa olisi kuinka paljon liikkeellä, niin tarjoilijat ja keittiön väki hoitavat tonttinsa ihailtavalla tarmolla ja ammattitaidolla. Hullu Poron rekrytointitiimi Annukka, Tiina, Heidi, Timo ja muut on kyllä saaneet kasattua mahtavan sakin tällekin sesongille Pirttiin ja muihinkin ravintoloihin töihin ja Essi, Pihvipirtin esimies on hoitanut porukkansa perehdyttämisen todella hienosti.Hyvä te!

Iski ihan haikeus päälle ja ikävä omia tarjoilijan oppivuosia Pihvipirtissä, siellä oli aina niin tiivis sakki töissä ja työillat kului yhdessä hujauksessa, kun hommaa riitti.

Seuraavalla kerralla, kun menen Pihvipirttiin muistan takuulla tehdä varauksen, jotta aikaa jää myös pääruoan ja jälkkärin nauttimiseen. Massun saa varmasti täyteen myös pelkällä kalapöydällä ja se oli eilen juuri oikea vaihtoehto, mutta kyllähän se iski, ihan hirveä annoskateus, kun viereisiin pöytiin kannettiin pihvejä.
Poron sisäpaistia medium miikkana, riistakastikkeella ja valkosipuliperunoilla, sen piirrän omaan aarrekarttaani, seuraavalla kerralla sitten..

Pihvipirtin ruokalistan löydät täältä!

Pihvi

Pihvipirtti on kodikas, rento, miellyttävä ravintola, jossa kaikki on kohdallaan ja ihmisen hyvä olla, mutta ilman pöytävarausta sinne ei kyllä kannata mennä. Pöytävaraukset Pihvipirttiin ja muihin Hullu Poron ravintoloihin voi tehdä Hullu Poron myyntipalveluun soittamalla 016- 6510500, sieltä kannattaa myös kysellä valmiiksi mietittyjä Dine Around paketteja, yhdellä puhelinsoitolla voi varmistaa koko loman ruokailut kätevästi ja ammattitaitoisen henkilökunnan opastuksella, koska mikäpä sen mukavampaa, kuin heittää lomalla essu nurkkaan ja istahtaa valmiiksi katettuun pöytään.
ps. Pihvipirtin voi arvostella Tripadvisorissa. ”

-Pirita
Kirjoittaja on kemiläistynyt Hullu Poro perheenjäsen
”Not all who Wander are lost, some are just looking for Coffee”