Varaa majoitus

Luonto pukeutuu loisteliaisiin väreihin, sääsket ovat kadonneet ja kelit usein kauneimmillaan. Ruska tarjoaa unelmaolosuhteet vaeltamiseen ja retkeilyyn tuntureilla. Levin sydämestä on helppo tehdä lyhyitä retkiä hienoihin maisemakohteisiin ja nukkua makoisasti hotellissa. Levi on myös hieno tukikohta useamman päivän vaelluksille.

Syksy tekee tuloaan ja luonto on antanut ensimmäiset merkit siitä jo mustikoiden, puolukoiden ja sienten muodossa. On sadonkorjuun aika. Pihlajan oksat riippuvat matalalla marjoista punaisina. Sato kerätään ja syntyy ruskan henkeen sopivasti pihlajanmarjaviini.

Loput perunat ja juurekset korjataan talven varalle. Varastot täyttyvät taas säilykkeistä, mehuista ja kuivatuista yrteistä. Syyskuussa laitettiin jyvät laariin, potut kuoppaan ja akat loukkoon. Se tarkoitti, että naisten oli aika siirtyä sisälle ja käsitöihin. Miehet menivät metsälle ja pöytään saatiin riistalintuja.


Savuporo-sienikeitto

100 g savuporoa
100 g ryöpättyjä sieniä
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl lihalientä
2 dl kermaa
mustapippuria

Silppua savuporo, sienet ja sipuli. Pyörittele voissa pannulla. Lisää vehnäjauhot ja lihaliemi. Kiehauta kymmenisen minuuttia. Lisää viimeksi kerma. Kiehauta taas ja lisää mustapippuria. Varo suolaa, koska savuporo on suolaista!


Ravintolamme palvelevat monipuolisesti syyskuussa: