Taidenäyttely - Sirpa Alalääkkölä - Levi Center Hullu Poro

Varaa majoitus

Taidenäyttely - Sirpa Alalääkkölä

Sirpa Alalääkkölä on poikkeuksellinen suomalainen taitelija. Hän arvostaa aiheita, joita Suomen luonto ja ihmiset ammentavat.  Sirpa on yksi merkittävimmistä lappilaisista nykytaiteilijoista, ja muun maussa nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmissa on jo kuusi hänen teostaan.

Väriä ja fiiliksiä

Sirpa Alalääkkölän tyyli on isoa ja värikästä. Sirpan teoksissa usein esiintyy elämän hyviä puolia, unohtumattomia kesälomia tai onnellisia seikkailuja perheen tai ystävien kanssa.

Työt keskittyvät ihmisen ja Hullu Porossa porojen kuvaamiseen, joko muotokuvan muodossa tai lähes sarjakuvamaisesti karrikoidulla tyylillä.

Sirpan töitä pääsee ihailemaan hotelli Hullu Poron aulatiloissa.

Sirpan omien kotisivujen kautta pääsee myös hankkimaan taidetta omaan kotiin.

 

 

Taustaa Sirpasta

Sirpa lähti jo nuorena naisena maailmalle, ensimmäisenä etappinaan New York ja muutaman mutkan kautta hän päätyi Uuteen-Seelantiin, nykyiseen kotiinsa. Uudessa Seelannissa Sirpa on nyt asunut kolmisenkymmentä vuotta.

Suomessa tulee vierailtua usein pitkiä aikoja, tällä kertaa muutama kuukausi. Ensimmäisen kerran hän tuli Leville perheensä kanssa 2007 pidemmäksi aikaa. Silloin hän tapasi Päivikin ja hedelmällinen yhteistyö sai alkunsa.

Sirpan taidetta esillä monessa paikkaa

Taidemaalari Sirpa Alalääkkölä on luonut Hullu Poron rakennusten ja huoneiden seinille osuvasti vauhdikkaita hahmoja eri aktiviteeteissa, mitä ihmiset Levillä harrastavat.

Hölmölän ikkunoihin on Sirpa myös maalannut hauskat naishahmot.

Sirpa on myös maalannut merkkaukset useiden ravintoloidemme wc:n oviin.

Hullu Poron omistajan, Päivikki Palosaaren, sekä Sirpan yhteistyö on luontevaa koska molempia yhdistää pieni luova hulluus. Se on Hullu Porossa tärkeää.

Alalääkkölän maalauksia on esillä myös useissa muissa kohteissa Levillä, kuten Zero Pointilla.