Tonttulan Piilo

Tonttulan Piilon aluemaksu

Päivittäin klo 10:00 – 16.00 (saatavilla marraskuusta eteenpäin)
Aluemaksu 15 € / henkilö, alle 3 v ilmaiseksi

Tutustu Tonttulan Piiloon omatoimisesti mobiililaitteeseen ladattavan seikkailuohjelman avulla.
Tonttulan virtuaalikierros ladattava kännykkäsovellus, ilmainen AppStoresta tai Play kaupasta.

 


Könkään kylässä, suuren pihapiirin ja hämyisän metsän suojissa koet yllättäviä asioita. Täällä Ounasjoen varrella asuvat Tonttulan porot, Valkko, Täplä ja Nulkkis sekä hevoset Oliver, Wilson ja Faxi. Keltanuttuinen tonttu opastaa vierata retkillään. Metsätontun lempipuuhia on luonnonyrttien kerääminen ja niiden jalostaminen ihmisille hyödyksi. Pääset ehkä nuuhkaisemaan maariantuoksuheinää tai viime kesänä kuivattuja koivuvastoja.

Elämysmetsän piiloissa tontut puuhastelevat omia juttujaan. Onnekas kulkija löytää tontun tuvan tai piilonkolon. Polku johdattaa vieraan tonttumaailman salaisimpaan paikkaan, Tonttulan Piiloon. Siellä voit astua sisään ihkaoikeaan Piparkakkutaloon tai opiskella Tonttukoulussa. Tarkkasilmäinen havaitsee moninaista metsän elämää. Paikka huokuu luonnon vahvaa voimaa ja kävely halki elämysmetsän herättää huomaamaan sen kauniita yksityiskohtia, jotka arjen kiire saattaa kadottaa. Metsän rauha tarttuu sydämeen ja jatkat taivaltasi kevyemmällä mielellä.

Suurelle alueelle on sijoitettu paljon mukavaa puuhaa kaiken ikäisille ympäri vuoden. Tonttulaan voit tulla viettämään lomapäivää perheen kesken tai rentoutua porukalla kokouspäivän päätteeksi. Tonttujen riihien asukkaat ihastuttavat lapsia, mutta sisään kurkatessaan aikuinenkin voi hämmästyä. 

 

Tonttulan Elämyskylä, Palosaarentie 30, 99140 Köngäs

 

Tonttulan Elämyskylä