x

Huonevaraus

x

Tee pöytävaraus

Voitte tehdä ennakkoon pöytävarauksen oheisesta varauskalenterista max 8:lle henkilölle. Mikäli teitä on enemmän kuin 8 tai useampaa ryhmää, niin täyttäkää varauskysely tai ottakaa yhtyettä myyntipalveluumme sales@hulluporo.fi

Varaus kirjataan varaajan nimellä. Mikäli haluatte varauksen yrityksen/yhdistyksen nimelle, lisätkää tieto ”Klikkaamalla tästä voit lisätä lisätietoja” kohtaan.

Huom! Kalenterin kautta tehty varaus on aina vahvistettu ja voimassa tietojen syötön jälkeen, vaikka sähköpostivahvistusta ei tulisikaan. Osa vahvistusviesteistä voi jäädä roskapostiin.

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Tonttulassa on talven taikaa 

Levi on todella lapsiystävällinen hiihtokeskus, jonne on helppoa ja mukavaa lähteä lasten kanssa vaikkapa hiihtolomalle. Levillä kaikki palvelut on keskustassa kävelymatkan päässä. Perheen pienempien kanssa, on mukavaa nauttia talvipäivän puuhailusta Levin keskustassa, jossa löytyy sopivat pulkkamäet, Lastenmaa aktiviteetteineen, hiihtoladut lähtevät suoraan eturinteiden vierestä, ravintoloista löytyy lapsiystävällisin ja terveellistäkin ruokaa ja urheiluliikkeissä on monesti paremmat lastenvaatevalikoimat kuin kaupungeissa.

Kun Levin keskusta on koettu, kannattaa ehdottomasti suunnata viettämään päivää Könkäälle Tonttulaan. Matka keskustan eturinteiltä Könkäälle on vain kahdeksan kilometriä, autolla noin 10 minuuttia. Köngäs on pieni ja äärimmäisen idyllinen kylä, Levin välittömässä läheisyydessä.

Könkäällä aika tuntuu pysähtyvän ja jokainen pirtti savuavine piippuineen on kuin suoraan postikortista. Könkäälle saavuttuaan tie Tonttulaan ja Taivaanvalkeisiin on ensimmäinen oikealla, opasteet ovat hyvät ja jo aikaisemmin tien vieressä olevan kahvipannu-kyltit tuntuvat kehottavan hidastamaan vauhtia ennen Tonttulan risteystä. Tie päätieltä kääntyessä on pieni ja kiemurainen. Muutaman sadan metrin ajon jälkeen, kun Tonttulan pihapiiri aukeaa näkökenttään, maisema on niin hurmaava, että tottuneenkin Tonttulan kävijän henki salpaantuu joka kerta.

 
Tonttula on talvisesongilla auki päivittäin 10-16 ja pihapiiristä lähtee hiihtoladut ja kelkkareitit. Pihassa on jäätaidetta, kauniita hirsirakennuksia, tonttujen aittoja, pulkkamäkiä, poroja ja Islannin hevosia. Tekemistä ja ihmeteltävää riittää varmasti. Kulkuväylät on hyvin hoidettuja ja lastenvaunujenki kanssa kulkeminen on helppoa, vaikka lunta on ennätysmäärät tänä talvena.

Keitto maistuu tontuillekin

Tonttulan ravintolassa on päivittäin maukas ja ravitseva keittolounas, johon kuuluu myös Hullu Poron oman leipomon tuoreet leivät. Lasten kanssa siis oivallinen lounaskohde, koska tavallinen kotiruoka on perheen pienimpienkin mielestä vain yksinkertaisesti parasta! Kahvion linjastossa saa myös varmasti suut makeaksi mittavan herkkukokoelman ansiosta, on laskiaispullia, piirakoita, munkkeja, karkkeja, tikkareita, nam!  Tonttulan kahvion vieressä on myös suloinen matkamuistomyymälä, josta löytyy tuliaiset ja postikortit kotipuoleen.

 

Tonttulan yksi ihanimmista erikoisuuksista on Keltanuttuinen Tonttu ja Tonttulan piilo syvällä Taikametsä siimeksessä.

Tietäjäntalo

Keltanuttuisesta Tontusta ja Tonttulan Piilosta on kirjoitettu kaksi satukirjaa, jotka ovat myynnissä Tonttulan kahviossa. Keltanuttuisen Tontun tarina on ihana Tonttulan maisemiin sijoittuva satu, jossa pieni Keltanuttuinen Tonttu, joka sattuu sattumoisin olemaan vähän erilainen kuin muut tontut, etsii omaa sisäistä tonttuaan.

Kukkuu..!

Tonttulassa järjestetään keväällä 8-12 viikoilla Keltanuttuisen Tontun retkiä, joka on muutaman tunnin mittainen mukavan tarinallinen retki Tonttulan taikametsään ja Piiloon. Retkellä kurkitaan torttujen asumuksiin, opetellaan tonttujuttuja tonttukoulussa, paistetaan pipareita piparkakkutalossa, vieraillaan Tietäjän tontun torpassa ja tutustutaan Tonttulan kotieläimiin. Keltanuttuinen tonttu kertoo tarinoita Tonttulan ihmemaasta ja Keltanuttuisen Tontun huimista retkistä maailman ääriin asti.

Piparitalossa piparinleivontaa

Retki on ihana kokemus kaikenikäisille ja tuohon sadun hohtoiseen maailmaan saa sulkeltaa mukaan myös aikuiset.Keltanuttuisen Tontun retket ovat varattavissa Hullu Poron myyntipalvelusta sales@hulluporo.fi

Tonttula on sykähdyttävä kokemus kertatoisensa jälkeen ja jokakerta siellä on uusia yllätyksiä ja erilaisia kummallisiakia ihmetyksiä. On ne tontut kyllä ehtiväistä sakkia, kun koko ajan keksivät uusia juttuja.

Pirita
Kirjoittaja on kemiläistynyt Hullu Poro perheen jäsen, luova sielu, äiti ja taiteilija.
”Not all who Wander are lost. Some are just looking for Coffee”

Tuleksie jo!

Lisää tietoa Tonttulan aktiviteeteista 
www.hulluporo.fi/tonttula