x

Huonevaraus

x

Tee pöytävaraus

Voitte tehdä ennakkoon pöytävarauksen oheisesta varauskalenterista max 8:lle henkilölle. Mikäli teitä on enemmän kuin 8 tai useampaa ryhmää, niin täyttäkää varauskysely tai ottakaa yhtyettä myyntipalveluumme sales@hulluporo.fi

Varaus kirjataan varaajan nimellä. Mikäli haluatte varauksen yrityksen/yhdistyksen nimelle, lisätkää tieto ”Klikkaamalla tästä voit lisätä lisätietoja” kohtaan.

Huom! Kalenterin kautta tehty varaus on aina vahvistettu ja voimassa tietojen syötön jälkeen, vaikka sähköpostivahvistusta ei tulisikaan. Osa vahvistusviesteistä voi jäädä roskapostiin.

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Äärimmäisistä sääilmiöistä elämystuotteita

Pakkanen, kaamos, usva, keskiyön aurinko, taivaan tulet, yön kosteus kasvien lehdillä. Kaikki nämä ovat tuiki tavallisia ilmiöitä Lapin luonnossa, mutta jäävät monesti vaille sen suurempaa huomiota. Niissä kaikissa piilee omanlainen kauneus ja ainutlaatuisuus, jonka ymmärtää vasta kun ilmiölle suo enemmän ajatusta. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta koordinoi Äärisää-hanketta, jossa pohjoisen äärimmäisiä sääilmiöitä hyödynnetään elämysten tuottamisessa ja tutkitaan sääolosuhteita yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä, kehollisena kokemuksena ja arjen toimintoja monin tavoin säätelevänä ja harvoin kyseenalaistettuna ilmiönä.  Hullu Poro on mukana Tekesin rahoittamassa hankkeessa yhdessä Santaparkin, Ranuan seudun matkailun Metsähallituksen Siida-luontokeskuksen kanssa.

Tavoitteena on löytää uusia ja innovatiivisia, äärimmäisiin sääoloihin perustuvia digitaalisen vuorovaikutuksen, informaation esittämisen ja elämysten toteuttamistapoja.  Äärisää-hankkeessa kartoitetaan miten teknologiaa voi hyödyntää säähän liittyvien palvelujen tuottamisessa. Esimerkiksi talvella sulana olevan joen päälle muodostuvaan usvaa voidaan projisoida vaikka maahisia tallustelemaan. Tai hengityksestä muodostuvaan höyryyn projisoidaan tietoa sijainnista ja sykkeestä, koska elektronisten laitteiden kylmänsieto rajoittaa niiden käyttöä kovilla pakkasilla. Hanke vastaa matkailualan ja elämysteollisuuden tarpeeseen löytää uusia paikallisia sääolosuhteita sekä digitaali- ja mobiiliteknologiaa hyödyntäviä ohjelmapalveluja. Saatavien tutkimustulosten pohjalta voidaan tuottaa täysin uudenlaisia ohjelmapalveluja ja attraktioita, tai lisätä olemassa olevien elämyksellisyyttä.

Ismo Alakärppä Lapin Yliopistolta kertoo, että tähän mennessä on suoritettu projisointikokeiluja mm. kännykän kokoisella mobiiliprojektorilla, jonka avulla on testattu erilaisten luonnonpintojen, höyryjen, savujen ja jään soveltuvuutta informaation esittämiseen. “Ulkona olemme saaneet aikaan mm. revontulilta näyttävän ilmiön vesihöyryn avulla ja vaikutelman ilmassa leijuvasta kuvasta hyödyntäen sääolosuhteita”, kuvailee Alakärppä hankkeen etenemistä. 

Hullu Poron Elämysmetsä-hankkeeseen Äärisää sopii täydellisesti. Elämysmetsässä tutustutaan maahisten ja tonttujen elämään ja teknologiaratkaisujen myötä metsän henget herätetään elämään ja siten luonnon ilmiöt vierailijan huomion kohteeksi elämyksen kautta. Jäämme siis jännityksellä odottamaan miten voimme yhdistää moninaiset luonnonilmiöt teknologiaa ja tuoda ne asiakkaidemme koettaviksi.

Lisätietoja