x

Huonevaraus

x

Tee pöytävaraus

Voitte tehdä ennakkoon pöytävarauksen oheisesta varauskalenterista max 8:lle henkilölle. Mikäli teitä on enemmän kuin 8 tai useampaa ryhmää, niin täyttäkää varauskysely tai ottakaa yhtyettä myyntipalveluumme sales@hulluporo.fi

Varaus kirjataan varaajan nimellä. Mikäli haluatte varauksen yrityksen/yhdistyksen nimelle, lisätkää tieto ”Klikkaamalla tästä voit lisätä lisätietoja” kohtaan.

Huom! Kalenterin kautta tehty varaus on aina vahvistettu ja voimassa tietojen syötön jälkeen, vaikka sähköpostivahvistusta ei tulisikaan. Osa vahvistusviesteistä voi jäädä roskapostiin.

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Hullu se kierrättää kahvinporotkin

Hullu se kierrättää kahvinporotkin

Hullu Poron väki on jo pitkään muiden matkailuyritysten lailla odottanut, että Lappiin saataisiin toimiva biojätteen keräys. Nyt vihdoin toiveet täyttyvät, kun Lassila&Tikanoja on aloittanut tammikuussa biojätteen keräämisen myös Levillä. Porolaiset iloitsevat tästä uudesta tavasta pienentää toimintansa hiilijalanjälkeä.

Biojätteen keräyksestä huolehtivan Lassila & Tikanojan mukaan kahdelta ensimmäiseltä jätteen keräyskierrokselta saatiin kerättyä kiertoon yli 10 000 kg biojätettä. Määrän odotetaan vielä kasvavan, kun keräys laajennetaan Kittilän, Levin, Ylläksen ja Pellon lisäksi myös Muonioon sekä Pallakselle. Lapissa on myös mahdollisuus kerätä lasi- ja metallijätteetkin.

Kaatopaikalle joutuessaan biojäte on haitallista sen vuoksi, että hapettomissa olosuhteissa se mätänee ja tuottaa metaania, joka on maapalloa uhkaavan ilmaston lämpenemisen yksi syy.

Kiinteistöistä kuten ravintoloista kerätty biojäte toimitetaan edelleen käsittelylaitokselle, jossa se käsitellään siten, että metaani ei pääse ilmakehään. Syntyvä metaani hyödynnetään energiantuotannossa.

 

Hullu Poron ravintoloissa biojäteastiat jo käytössä

 

Biojäteastiat ovat ympärivuotisesti käytössä jo ravintola Taivaassa, Wanha Porossa, Pihvipirtissä ja Hullu Poron Levintorin ravintoloissa. Ravintolahenkilökunta on koulutettu biojäteastian käyttöön ja täyttöasteen seurantaan. Tonttulaan ja Areenalle astiat otetaan käyttöön kiivaimman sesongin ajaksi joulukuussa.

Biojätteeseen lajitellaan ravintoloissa ohjeistuksen mukaan kaikki keittiössä syntyvät kompostoituvat jätteet, kuten hedelmien, vihannesten ja juuresten kuoret, ruuantähteet, pilaantuneet ja kuivuneet elintarvikkeet, suodatinpaperit poroineen, talouspaperit ja paperiset lautasliinat, munakennot, kasvit multineen sekä puiset aterimet ja hammastikut.

 

Tehhään tämä yhessä!

Tervetuloa nauttmaan Hullu Poron ravintoloihin!

PS: muistathan, että otat lautasellesi vain sen verran kuin jaksat syödä 😊 Näin voimme yhdessä vähentää biojätteen määrää ja luonto kiittää!