Varaa majoitus

Pyörien päällä kesänautintojen äärelle

I’ve got a bike
You can ride it if you like
It’s got a basket
A bell that rings
And things to make it look good
I’d give it to you if I could
But I borrowed it

Näin lauleskeli Pink Floyd vuonna 1967 hittibiisissään Bike. Laulu kertoo lainatusta pyörästä ja se kirjoitettiin alunperin bändin laulajan tyttöystävälle. Romanttisen alkuperän omaava laulu sopii tällä hetkellä kenen tahansa pyörällä matkustavan repertuaariin. Sopivinta pyöräilyaikaa eletään juuri nyt myös Levillä.

Lainapyörällä polkaisua pidemmälle

kylapyorat-karuselli

Levin kyläpyörän saa lainata päiväksi ilmaiseksi käyttöön hotelli Hullu Poron vastaanotosta ja sen voi palauttaa minne tahansa Levin pyörien lainauspisteistä.

Kyläpyörien lainaus on yksi tapa millä monet Levin yritykset ovat sitoutuneet Levin Green start- ympäristöohjelmaan. Pyöräily on hieno keino kunnioittaa luontoa. Onhan se vihreä teko jo itsessään kun auto jätetään parkkipaikalle tai mökin pihaan. Kaikki kyläpyörät ovat vaihteettomia ja samankokoisia, mutta satulan korkeutta voi säätää. Kyläpyörän vuokrausaika on 24h, yksi pyörä / asiakas (poikkeus, jos mukana alaikäisiä lapsia).

Hyvä päiväpyöräilykohde on Tonttulan Elämyskylä

pyoraily2

Tonttulassa Vuokrattavana fat bike pyöriä ja tandempyörä.  Fat bikella pääset hyvin ajamaan pitkin Tonttulan metsän polkuja. Sillä tai hauskalla tandem-pyörällä voit myös tehdä kierroksen Könkään kylällä, josta löytyy niin lintutornia kuin laavujakin. Könkään kosken sillalla kannattaa käydä ihastelemassa kuohuja.
Fat Bike ja Tandem vuokra 8 €/tunti ja 25 €/päivä (palautus klo 16 mennessä). Tonttula avoinna kesäkaudella 18.6. alkaen.

Monet mäet ja mutkat

pyoraily3

Ei ole ihanampaa tapaa harrastaa liikuntaa kuin pyöräillä leppoisasti Lapin kauniissa maisemissa. Levikeskuksen ulkopuolella Lapin luonto aukeaa matkaajalle ja uudet paikat löytyvät nopeasti.

Kesäisin on mukavaa lähteä tutkimusmatkalle yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Levin keskustan ulkopuolella sijaitsevat monet kivat kesäkahvilat ja harrastemahdollisuudet. Pyörällä näiden palveluiden ääreen pääsee näppärästi.

Levin Bike Park

Vaihtelevien maantie- ja maastopyöräilyreittien lisäksi Levillä on Suomen nopein DH-rata. Bike Parkissa on mm. freeride-, dirt- sekä 4cross-radat. Maastopyöräilyreiteistä saat tarkempaa tietoa Matkailuneuvonnasta.

Bike- laulun siivittämänä toivomme mahdollisimman monen tutustuvan Levin alueen pyöräilyreitteihin ja nauttivan matkasta!