x

Huonevaraus

x

Tee pöytävaraus

Voitte tehdä ennakkoon pöytävarauksen oheisesta varauskalenterista max 8:lle henkilölle. Mikäli teitä on enemmän kuin 8 tai useampaa ryhmää, niin täyttäkää varauskysely tai ottakaa yhtyettä myyntipalveluumme sales@hulluporo.fi

Varaus kirjataan varaajan nimellä. Mikäli haluatte varauksen yrityksen/yhdistyksen nimelle, lisätkää tieto ”Klikkaamalla tästä voit lisätä lisätietoja” kohtaan.

Huom! Kalenterin kautta tehty varaus on aina vahvistettu ja voimassa tietojen syötön jälkeen, vaikka sähköpostivahvistusta ei tulisikaan. Osa vahvistusviesteistä voi jäädä roskapostiin.

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Peppi Sopivatossu

”Tarina maailman vahvimmasta tytöstä, Peppi Pitkätossusta on eittämättä yksi maailman suosituimmista. Peppi Pitkätossu eleli apinan ja hevosen kanssa Huvikummussa, viisveisasi aikuisten säännöille ja teki mitä halusi. Peppi Pitkätossun keittiö oli sotkuinen ja koti värikäs räjähdys, kylän lapset halusivat aina tulla Pepin luokse vierailulle, koska siellä lapsen ajatuksia ei kyseenalaistettu, eikä torpattu suoralta kädeltä. Peppi Pitkätossun luona ajatukset oli ideoita, jotka piti käytännössä kokeilla, jos koe epäonnistui, kokeiltiin uudestaan ja useimmiten epäonnistumisetkin maistuivat hyvälle ja ne kuulostivat naurulta.

Peppi Pitkätossu sai nimensä arvatenkin liian suurista tossuistaan, pitäähän sitä kasvunvaraa olla. Liian suurissa tossuissa oli liian suuret sukat ja sukkien sisällä pikkuiset pikkutytön jalat. Voisi luulla, että sellaiseen liian suureen kenkään eksyisi leikkien temmellyksessä kivi jos toinenkin. Kuitenkaan yksikään Peppi Pitkätossu tarina ei kerro kivestä kengässä, voi siis olettaa, että pienille vastoinkäymisille on naurettu makeasti ja jatkettu matkaa.

Peppi Pitkätossun tarinat kertovat lapsesta, joka teki mitä tahtoi, oli rohkea ja oikeudenmukainen. Lapsesta, joka osasi ratkaista kaikki ongelmat ja lapsesta, joka sai muut lapset aina mukaan leikkeihinsä. Jonkun aikuisen mielestä tuo lapsi varmasti oli heitteille jätetty, kuriton kakara, joka olisi tarvinnut muutaman puhuttelun ja illalla kaurapuuroa lättykasan sijaan. Tarinat Peppi Pitkätossusta kertovat lapsesta ja lapsen elämästä, mutta mitä jos tarinat olisivatkin jatkuneet ja kasvaneet Pepin mukana. Mikä tarinan nimi olisi nykyään? Ehkä se olisi Peppi Sopivatossu.

Peppi Pitkätossu on yrittäjän kuva. Peppi Pitkätossulla on mielikuvitusta, iloa yrittää, hän on sinnikäs ja äänekäs. Peppi Pitkätossu osaa markkinoida itseään ja osaamistaan, eikä häpeile sitä, että on hyvä monessakin asiassa. Peppi Pitkätossu on itsevarma ja tietää että kaikkea ei kykene yksin tekemään, hän osaa delegoinnin jalon taidon ja saa ympärillään olevat koko sydämellään mukaan toteuttamaan ideoitaan.

Peppi Pitkätossu on vakaa varainen, hänellä on kotonaan ihan ikioma aarrearkku. aarrearkku ei milloinkaan tyhjene, vaikka varmasti tytön uskalias yrittäminen ei ole ilmaista ja pihikään hän ei ole, pöydät notkuvat herkkuja aina ja jos jollakin on taloudellisesti tiukkaa, Peppi auttaa.

Ehkä Pitkätossu on hyvä sijoittamaan ja hajauttamaan varojaan. Ehkä hän ostaa karamellinsa silloin kunnon halpaa ja myy silloin, kun on kallista, tai ehkä Peppi Pitkätossulla on niin paljon varallisuutta, että hän elelee ja innovoi korkotuloilla. Tai ehkä hän on palkannut loistavan kirjanpitäjän ja tai sijoituspankkiirin hoitamaan varallisuuttaan. On mahdollista, että Pitkätossun lahjomattomuus ja rohkeus yrittää kumpuaa vaurauden tuomasta varmuudesta.

Peppi Pitkätossulla on hyvät kontaktit, hän on osannut verkostoitua nuoresta iästään huolimatta, Peppi osaa Smaltalkin ja juttelee vieraille, mutta ei sorru tyhjänpäiväiseen jaaritteluun, koska se veisi liikaa energiaa ja energia on tärkeää luovuuden ruokaa. Peppi Pitkätossulla on kontaktit kaikkien seitsemän meren kaikille rannoille, onhan hänen isänsä merimies. Hän tietää miten ulkomailla toimitaan, että siellä on erilaista kuin kotona. Kaukomailla ei saa olla naiivi, koska vaarat vaanivat, mutta silti pelätä ei saa vieraitakaan asioita, koska monesti hauskimmat jutut ja ideat ovat siellä mukavuusalueen ulkopuolella.

Mikä sinusta tulee isona? Sitä Peppi Pitkätossultakin varmasti kysyttiin, kun hän oli pieni. Ehkä Peppi vastasi, että ei tiedä. Ehkä Peppi vastasi, että onnellinen. Ehkä Peppi vastasi, että suurempi. Oli vastaus mikä tahansa, uskoa sopii, että tuosta pippurisesta pienestä lettipäästä kasvoi kaunis ja suoraselkäinen nainen, jonka kengät olivat juuri sopivan kokoiset ja mukavat jalassa, pilkettä silmäkulmassa ja suuri laukku kaikille hänen uusille ideoilleen. Ehkä Peppi tosiaan muutti nimensä Sopivatossuksi ja johtaa jämäkällä asenteella yritystään kotonaan Gotlannissa tai ehkä hän on jonkin yrityksen pomo valtameren vastarannikolla.

Peppi kasvoi, maailma muuttui, mutta maailma ei muuttanut Peppiä. Peppi Sopivatossusta tuli juuri tuollainen, koska hän kompasteli tielleen sattuneiden kivien yli, jatkoi matkaa ja uskoi itseensä. Maailman vahvin tyttö, jolla oli liian suuret tossut, kesytti tossunsa ja täytti ne itvarmuudellaan.”

Tarina Peppi Sopivatossusta on saanut inspiraation äidistäni, mutta tarinan mietteet yrittäjyydestä ovat vain ja ainoastaan minun.

Äitini on maailman innovatiivisin nainen ja hänen kamppailunsa ja sitkeytensä bisnesmaailmassa kahden kekseliään tyttären äitinä ja upeana naisena on varmasti huimannut montaa ja aiheuttanut kateuttakin, mutta tuskin kukaan olisi ollut valmis vaihtamaan paikkaa hänen kanssaan.

Onneksi olkoon 30 vuotias Hullu Poro Oy näin yrittäjän päivänä.
On ollut ilo seurata varttumistasi ja kasvaa kanssasi yhdessä aikuiseksi.

Muistan aina äidin erään lausahduksen
”Muistakaa tytöt aina, että me ollaan Ku lohet, vastavirtaan vaikka väkisin. Kuolleet kalat menevät virran mukana.,.”

 

Äiti Päivikki, You Rock!!

-Pirita Laru
Kemiläistynyt Hullu Poro perheen jäsen, äiti, taiteilija ja lohi