x

Huonevaraus

x

Tee pöytävaraus

Voitte tehdä ennakkoon pöytävarauksen oheisesta varauskalenterista max 8:lle henkilölle. Mikäli teitä on enemmän kuin 8 tai useampaa ryhmää, niin täyttäkää varauskysely tai ottakaa yhtyettä myyntipalveluumme sales@hulluporo.fi

Varaus kirjataan varaajan nimellä. Mikäli haluatte varauksen yrityksen/yhdistyksen nimelle, lisätkää tieto ”Klikkaamalla tästä voit lisätä lisätietoja” kohtaan.

Huom! Kalenterin kautta tehty varaus on aina vahvistettu ja voimassa tietojen syötön jälkeen, vaikka sähköpostivahvistusta ei tulisikaan. Osa vahvistusviesteistä voi jäädä roskapostiin.

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Lapin kesä

Levillä pääset nauttimaan kesästä tunturin huipulta aina hiljaisille järville asti. Olipa sitten yö tai päivä, valoa riittää jokaiseen hetkeen.

Lapin kesä

Levillä pääset nauttimaan kesästä tunturin huipulta aina hiljaisille järville asti. Olipa sitten yö tai päivä, valoa riittää jokaiseen hetkeen.

Lapin kesä – se luo outoa taikaa

Jo toukokuulla aurinko alkoi muistutella tulevista yöttömistä öistä. Illalla, nukkumaanmenon aikaan, se paistoi vielä täydellä terällä korkealla taivaalla. Kesäkuulle tultaessa se ei sitten maltakaan laskea ennen heinäkuun toista viikkoa ja silloinkin se hyvin säästeliäästi hämärtää keskiyön taivasta. Valoa siis riittää ja untakin tarvitsee vähemmän. Aikaa ja mahdollisuuksia harrastuksille ja puuhille on riittävästi.

Lapin luonto herää yhdessä yöttömän yön kanssa

Lapissa kesä tulee nopeasti, kukat kukkivat ja puut vihreytyvät hetkessä. Joutsenet alkavat palata vesistöihin jo keväällä ja toukokuussa linnun laulut kaikuvat korviin aamun tunneilla, kurjet huutelevat, sinirinnan laulu helähtelee, palokärki pärryttää keloa ja maa on kulleroita keltaisenaan.

Kasvit tietävät, että niillä on lyhyt kukintakausi edessä ja ne keräävät lyhyessä ajassa kaiken tarvitsemansa valon ja voiman. Pohjoisen kasvit selviytyvät talven karuissa olosuhteissa ja kesällä ne pursuavat värejä ja vehreyttä.

Lapin yrtteihin, marjoihin ja muihin hyötykasveihin onkin tiivistynyt suurempi määrä vaikuttavia aineita kuin muualla kasvaneisiin. Täällä kannattaa siis poimia suomalaiset superfoodit talteen niin metsäisiltä mustikkamailta kuin aavoilta hillasoilta. Ei hätää, jos itsessä ei ole poimijan vikaa. Paikalliset yritykset ovat jalostaneet tätä vihreää kultaa valmiiksi nautittavaksi ja aarteet löytyvät kaupan hyllyiltä.

Yhtäkkisen vihreyden vyöryttyä päälle, ulottuvillasi on Lapin kesän kaikki nautinnot

Kirkkaat yöt, terassi-illat, kiireettömät patikkaretket, pyöräretket, golfviheriöt ja kalaisat vedet. Lapin yksi ihanimmista ominaispiireistä on yötön yö eli keskiyön aurinko, jolloin aurinko ei laske ollenkaan vuorokauden aikana horisontin alapuolelle. Kesä-heinäkuussa aurinko paistaa Lapissa jopa 300 tuntia. Tämä ilmiö johtuu maapallon pyörimisakselin kaltevuudesta suhteessa sen kiertorataan. Ilmiötä esiintyy ainoastaan napapiireillä ja sen pituus kasvaa mitä lähempänä napapiiriä ollaan.

Levin kesäaktiviteetit tarjoavat varmasti valinnan varaa itse kullekin

Levin golfkenttä kutsuu pelaajat valkoisen pallon perään vaikka keskellä yötä ja yögolfille on oma hintansakin aamukuuteen saakka. Koko perhe viihtyy tunturin aktiviteeteissä: Activity Parkin seikkailuradoilla, kesäkelkkamäessä tai bike parkissa. Pyöräilemään pääsee myös hienoille maastoreiteille tai ilmaisilla kyläpyörillä vaikka Tonttulan vohvelikahvioon.

Vaan yksi laji tuo Lappiin tuhansia matkailijoita vuosittain: vaellus.

Levi on loistava tukikohta, kun haluaa huiputtaa Tunturi-Lapin upeimpia kohteita. Lähietäisyydellä kohoavat mm. Kätkä, Aakenus, Keimiö, Pallakset ja Kumputunturi. Yötön yö vie kulkijan ikimuistoisiin maisemiin kulkijan kuntotasoon sopivasti. Vaellusreittejä on muutaman kilometrin kierroksista yli sadan kilometrin koitoksiin.

Lapin kesä on vain koettava

Lapin kesä on nautittava, loistokas, ikimuistoinen ja harva ymmärtää sen kauneuden. Sen monimuotoisuutta ja mystiikka ei voi kertoa. Lapin shamaanien tuhannet tarinat ovat täällä syntyneet, symbioosista luonnon kanssa. Noissa tarinoissa elää mennyt maailma, mutta myös tämä hetki.

Ainakin yksi Lapin yö on koettava ja valvottava läpi yön, aamuun asti, kuunnella liikkumatonta ja lähes äänetöntä kesäyötä. Auringonvalo ei ehkä lämmitä enää saman lailla kuin keskipäivällä mutta on aivan valoisaa. Pikkuhiljaa alkaa varhainen lintujen laulukonsertti, joka pian soi lakkaamatta. Kesäyö on vilahtanut kuin yhdessä lyhyessä henkäyksessä.

Tule ja koe Levin kesä juuri sellaisena kuin Sinä sen haluat!

Levillä pääset nauttimaan kesästä tunturin huipulta aina hiljaisille järville asti.
Olipa sitten yö tai päivä, valoa riittää jokaiseen hetkeen.

Tervetuloa tänä kesänä Lappiin!