x

Huonevaraus

x

Tee pöytävaraus

Voitte tehdä ennakkoon pöytävarauksen oheisesta varauskalenterista max 8:lle henkilölle. Mikäli teitä on enemmän kuin 8 tai useampaa ryhmää, niin täyttäkää varauskysely tai ottakaa yhtyettä myyntipalveluumme sales@hulluporo.fi

Varaus kirjataan varaajan nimellä. Mikäli haluatte varauksen yrityksen/yhdistyksen nimelle, lisätkää tieto ”Klikkaamalla tästä voit lisätä lisätietoja” kohtaan.

Huom! Kalenterin kautta tehty varaus on aina vahvistettu ja voimassa tietojen syötön jälkeen, vaikka sähköpostivahvistusta ei tulisikaan. Osa vahvistusviesteistä voi jäädä roskapostiin.

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x

Irina

13.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 30,50 €
K-18
Showtime 23:30

Tuure Kilpeläinen

17.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 32,50 €
K-18
Showtime 23:30

Pasi & Anssi

18.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 22,50 €
K-18
Showtime 23:30

Olli Halonen

19.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 25,50 €
K-18
Showtime 23:30

Tuure Kilpeläinen

20.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 32,50 €
K-18
Showtime 23:30

Lauri Haav

26.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 25,50 €
K-18
Showtime 23:30

Melo, Jore & Zpoppa

27.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 20,50 €
K-18
Showtime 23:30

90s EuroDance Mayday: DJ Oku Luukkainen

29.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 20,50 €
K-18
Showtime 23:30

90s EuroDance Mayday: Günther, Mr. President

30.04.2024
Ovet klo 21:00
Liput alk. 25,50 €
K-18

Retkikohteita kiikarissa

Hullu Poro toimii tukikohtana, kun haluat valloittaa omatoimisesti Tunturi-Lapin upeita huippuja päivävaelluksilla.

Kuuletko tunturien kutsun vai kimmeltääkö silmissä kirkkaat vedet?
Levin läheltä löytyy retkikohteita moneen makuun. Ihan Levin keskustasta pääset nousemaan kahdelle tunturille ja lyhyen ajomatkan sisällä on upeita kohteita.

Hullu Poro on oiva tukikohtana retkille

Hullu Poro toimii tukikohtana, kun haluat valloittaa omatoimisesti Tunturi-Lapin upeita huippuja päivävaelluksilla. Lyhyempien retkien lisäksi Levi on erinomainen tukikohta myös pidemmälle vaellukselle Lapin tunturimaisemissa.

Levin vaihtelevat polut ja lähireitit tutustuttavat moniin mielenkiintoisiin kohteisiin. Alle kilometrin mittainen Huippupolku kiertää Levitunturin huipun ja paljastaa sieltä avautuvat upeat tunturimaisemat.

Saat hotellilta tarvittaessa säänkestävät maastokarttoja lainaan sekä retkieväät lisämaksusta. Hotellin kesäaamiaisella tankkaat voimia vaelluksille ja päivän päätteeksi hotellin saunaosastolla odottaa sauna ja poreallas.

Viisi tunturia alle tunnin ajomatkan sisällä

Nämä toinen toistaan kiehtovampa lakea sijaitsee alle tunnin ajomatkan sisällä Leviltä.

Näe Aakenuksen rakka ja lentokonekodan kirkasvetinen, tunturin sisältä kumpuava puro. Kulje helppokulkuista polkua Särkitunturin huipun hämmästyttäville lammille. Kiipeä Keimiölle ihailemaan maisemia. Patikoi Pallaksella vaikka useammalle huipulle. Huiputa vielä joko läheinen Kätkä tai tuntemattomampi Lommoltunturi.

Aakenukset Vaulokuru

Aakenustunturi muodostaa bumerangin muotoisen tunturijonon Kittilän länsipuolelle, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Levistä.

Autolla pääsee ajamaan hyväkuntoista metsätietä Niritsankuusikon kohdalle ja siitä voi suunnata ylös tunturiin.

Paikassa on historian havinaa, sillä tunturin rinteessä on 1. maailmansodan aikana pudonneen lentokoneen hylyn osia. Nelimiehistöinen Junkers 52 törmäsi lumipyryssä tunturiin vuonna 1944. Hylyltä polku jatkuu loivasti rinnettä seuraillen kohti Vaulokurua.

Reilun kilometrin taivallettuaan kulkija saapuu perille. Kuru on kookas halkeama Aakenuksen kahden laen, Vareslaen ja Moloslaen välissä. Kurulta voi jatkaa matkaa jommallekummalle laelle tai kulkea tunturin poikki Molosjänkän Porokämpälle vaikka yökuntiin.

Taatsin seita ja kirkko

Leviltä ajellaan noin tunti Pokkaan, josta löytyy ikiaikainen seitapaikka, Taatsin seita ja Taatsin kirkko.

Pokan kylältä kääntyy tie kohti Taatsijärveä, jonka rannassa nököttää pieni 50-luvulla rakennettu Taatsin autiotupa. Siinä voi keitellä kaffet ja syödä eväsleivät ennen seitakivelle kulkemista.

Itse seita on luonnonmuovaama kivipaasi, joka kohoaa jylhänä Taatsijärven rannassa noin 10 metrin korkeuteen. Ennen seitakivelle on tuotu uhrilahjoja hyvän metsästys- ja kalansaaliin toivossa.

Paikalla näkee vieläkin poronsarvia ja kolikoita. Taatsijärven rantakallio nousee pystysuoranan jyrkänteenä rotkojärvestä ja kumea kaiku vastailee kalliolta huutelijalle. Paikasta puhutaankin Taatsinkirkkona ja onpa siellä jonkinlaisia kirkonmenoja joskus harjoitettukin. Jos jaksaa vielä seurata järven reunaa luoteeseen, alkaa kuulla kosken kuohuntaa ja järven päästä löytyykin kaunis putous.

Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Kumputunturi

Leviltä länteen ja pohjoiseen alkaa Tunturi-Lapin huippujen rypäs, mutta yksi huippu kohoaa ylhäisessä yksinäisydessä itäisessä horisontissa.

Leviltä voi ajella joko Kiistalan tai Kittilän kautta kohti Jeesiöjärven kylää, josta löytyy Kumputunturin metsätie. Tietä seuraillen löytää paikkaan, josta lähtee nousemaan polku Kumputunturiin.

Liikaa opasteita tälle kulmalle ei ole sattunut eli kotitehtävät kartan kanssa kannattaa hoitaa hyvin. Polku nousee paikoin jyrkkänä halki vehreän ikimetsän. Puurajassa voi hengähtää kodalla, josta aukeaa kaunis maisema lounaaseen. Matka jatkuu loivasti tunturin rinnettä kiertäen kohti huipulla seisovaa palovartijan majaa. Siellä on joskus joku leipänsä ansainnut metsäpaloja vahtimassa.

Majan lisäksi huipulla ja soma huvimajan tyyppinen mutterimaja, josta kelpaa ihailla joka suuntaan aukeavaa maisemaa. Kumputunturin kaakkoisrinne on hätkähdyttävän jyrkkä. Sitä kannattaa käydä ihmettelemässä ja jos kiipeillä haluaa, niin jyrkännettäkin pääsee kulkemaan ylös tai alas.

Pallasjärvi ja punainen hiekka

Muonion rajalla, noin 50 km päässä Leviltä sijaitseva kaunis Pallasjärvi on Pallas-Yllästunturin kansallispuiston helposti tavoitettava (esteetön kulku) retkikohde Leviltäkin käsin.

Punaisenhiekan ranta ja autiotupa on yksi Pallas-Yllästunturin alueen suosituimmista retkikohteista. Viereiseltä autotieltä on matkaa tuvalle ja Pallasjärven rannalle vain 300 metriä. Kesäisin pihapiiri on varsin vilkas.

Pallasjärveltä löytyy autiotupa ja puita kaminaan sekä ulkona on myös tulistelupaikka.

Kirkkaan Pallasjärven ranta on kahluusyvää 100 metrin verran. Kohde on siis omiaan myös perheen pienimmille.

 

Merkkisen Kaltio

Kun autoilu ei kiinnosta, voi kopata repun selkään ja suunnata Kätkän takana olevalle Merkkisenkaltiolle.

Immeljärven rannasta alkava kesäreitti johdattaa halki kumpuilevan maaston tälle vuolaasti pulppuavalle lähteelle. Mikäpä virkistää kulkijaa sen paremmin kuin jäänraikas lähdevesi, joka näyttää suorastaa kiehuvan lähteen pohjassa. Lähteeltä voi nousta Kätkän laelle maisemia metsästämään ja paistaa eväsmakkarat huipun laavulla.

Majoitusvaraukset puh. 016 6510 500 tai sales@hulluporo.fi